Rodbehandlinger

Når en tand skal rodbehandles er det oftest pga. vedvarende smerter, betændelse i nerven eller traume(tanden knækket indtil nerven) eller nedbrydning af tanden(resorption). I nogle tilfælde dør nerven, uden at der har været symptomer, og der opstår betændelse i det døde nervevæv. Denne betændelse kan brede sig ud i kæbeknoglen, og tanden bør derfor rodbehandles.

Tandlægen kan ofte, men ikke altid se dette på et røntgenbillede, hvor betændelsen viser sig på tandens rodspids eller langs roden.

Hvis der er hul helt ind til en tandnerve, er det altid nødvendigt at rodbehandle tanden. Oplevelsen af smerter er individuelt. Det er ikke altid sammenhæng mellem smerteoplevelsen og størrelsen af hullet.
Vi ved at mange patienter er meget nervøse for, at få foretaget en rodbehandling.
En rodbehandling vil hos os være en smertefri behandling, vi anvender altid lokalbedøvelse og vi sikrer os inden og under behandlingen, at der er smerterfrihed.

Den teknologiske udvikling på området er i stor vækst, og prognosen hænger en del sammen med tandlægens erfaring, omhu og teknologiske kunnen.

VI anvender nyeste veldokumenterede teknologi. Hos os foretages behandlinger med roterende instrumenter og efter anbefalede retnings linjer for rodbehandlinger.

Når en tand er rodbehandlet, mister den evne til at informere hjernen om belastning ved tygning. Og ved uheld kan den knækket. Efter rodbehandling  vil det derfor ofte være nødvendigt at lave en krone. Det forlænger tandens levetid