Krone og Bro-behandlinger

En krone fremstilles, hvis det ikke længere er muligt at bygge en defekt tand op i almindelige fyldningsmaterialer. Det vil sige, der er for lidt tandsubstans tilbage, eller tanden er knækket/revnet, så den er svag. En krone består i dag typisk af fuldkeramik, så tanden efter behandlingen fuldstændig ligner en naturlig tand.

Arbejdsgangen med fremstillingen af en krone består i, at man sliber tanden til , derefter  scannes tanden eller der tages et aftryk af af tanden.  Scanningen eller aftrykket sendes til vores tandteknikker, der fremstiller selve krone. Sidste fase består i at kronen cementeres af tandlægen. Behandlingen kræver et par besøg, i mellem besøgende går man med midlertidig krone, fremstillet på klinikken.

Har man mistet en eller flere tænder kan denne/disse i nogle tilfælde erstattes af en bro. En bro fremstilles på samme måde som en krone, nemlig ved at de involverede tænder slibes til, hvorefter der tages scannes eller tages et aftryk. Scanningen eller aftrykket sendes på samme måde som ved kronen til vores tandteknikker. Broen cementeres med en cement, dvs. Broen sidder fast og ikke kan tages af.